DİYARBAKIR - Memorial Sağlık Grubu, hasta yoğunluğunun her geçen gün arttığı Irak'ın kuzeyinde de hizmet vermek için Duhok'ta irtibat bürosu açtı. Hizmete başlayan büroda danışmanlık hizmetinin verilmesinin yanı sıra hastaların Sağlık Bakanlığına bağlı ambulans uçak ve helikopterlerle veya hastanenin servis ve ambulanslarıyla Diyarbakır'a ulaşımları sağlanacak.
Memorial Diyarbakır ve Dicle Hastanesi Direktörü Dr. Taner Özcan, sağlığın evrensel bir hizmet sunumu olduğunu, bu nedenle yurtdışındaki hastalara da sağlık turizmi kapsamında hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.
Memorial Sağlık Grubu olarak Balkanlar'dan Afrika'ya kadar 50'yi aşkın ülkeden hasta kabul ettiklerini ifade eden Özcan, Diyarbakır Hastaneleri olarak da komşu ülkeler Irak, Suriye, Libya, İran ve Yemen gibi ülkelerden ağırlıkla hasta aldıklarını belirtti.
"Amacımız Diyarbakır'ı Ortadoğu'nun sağlık üssü haline getirmek"
Komşu ülke Irak'taki hastalara daha rahat sağlık hizmeti sunmak amacıyla hastalarla hastane arasındaki irtibatın sağlanması için Duhok'ta büro açtıklarını kaydeden Özcan, şöyle dedi:
"Başta Duhok ve Erbil kentleri olmak üzere Irak'ın kuzeyinden her yıl çok sayıda hasta hastanelerimize tedavi ve kontrol amacıyla geliyor. Zaman kaybını önlemek için Duhok'ta açtığımız büro ile hastaların özellikle Diyarbakır'daki hastanelerimize yönlendirilmesi sağlanacak. Amacımız Diyarbakır'ı Ortadoğu'nun sağlık üssü haline getirmek. Bunun için de emin adımlarla ilerliyoruz."
Büroda randevuları alınan hastalardan acil durumda olanların ambulans uçak ve helikopterle, durumu stabil olanların da hastaneye ait ambulans ve servislerle Diyarbakır'a getirileceğini dile getiren Özcan, şunları dile getirdi:
"Duhok'taki büromuz tüm hastalara, 'ikinci görüş' dediğimiz ilk tetkik ve teşhis sonuçlarının hekimlerimizce değerlendirilerek ikinci bir görüşün belirtildiği irtibatı sağlayacak. Doktor görüşüne göre hasta tercih ederse ülkemize gelecek. Büro aynı zamanda danışmanlık hizmeti de veriyor. Bu sayede hangi hastaya ne tür müdahale yapılacağı planlanıyor."
"Iraklı hastalara daha rahat sağlık hizmeti sunabileceğiz"
Özcan, Duhok'tan karayolu ile 5-6 saatlik mesafeden hastaların Diyarbakır'a geldiğini ancak bazı hastaların zamanla yarıştığını anlatarak, şöyle dedi:
"Diyarbakır'da yeni havalimanı terminal binasının yapımı tamamlandığında uluslararası uçuşlar yapılabilecek. Yakın bir zamanda uluslararası uçuşların başlamasıyla Diyarbakır'a çok daha kısa sürede ulaşacak Iraklı hastalara sağlık turizmi kapsamında daha rahat sağlık hizmeti sunabileceğiz. Ulaşım sıkıntısı olmadığı takdirde Iraklı yüzlerce hastanın ülkemizi tercih etmesi sözkonusu olabilir."
Özcan, hastaların öncelikle tercihinin özellikli hekimler olduğuna dikkati çekerek, Diyarbakır'da en çok tercih edilen branşların ortopedi, tüp bebek, kulak burun boğaz, kardiyoloji ve kalp cerrahisi olduğunu belirtti.
Bunun yanı sıra hastaların ülkelerinde yeterince hizmet alamadıkları onkoloji, radyoterapi ve nükleer tıp gibi özellikli alanlarda da yoğun talepleri olduğunu vurgulayan Özcan, Iraklı hastaların da irtibat bürosunda verilen hizmetten büyük memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.